Menu

Welkom!

Vanaf vrijdag 24 april 2020 zal onze winkel weer geopend zijn. Graag willen wij u vragen om met de volgende voorzorgsmaatregelen rekening te houden:

  • Maximaal 1 klant in de winkel
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Kom alleen, niet met partner of gezin
  • Volg de aanwijzingen van onze medewerkers op

Allereerst willen wij u bedanken voor het bezoeken van de website van Asperge Kwekerij Bruins! Wij hopen dat de website overzichtelijk is, en alle informatie biedt die U zoekt. Via deze website kunt u asperges bestellen om af te halen. Ook hebben wij enkele asperge-recepten voor u.

In Ter Apel in het zuidoosten van de provincie Groningen ligt op 200 meter van de Duitse grens ons bedrijf. Wij telen lelies, suikerbieten, eerste jaars plant uien, granen en asperges.

Daarmee is het Asperge Kwekerij Bruins een beetje een vreemde eend in bijt, want in Westerwolde en de Veenkolonie├źn worden voornamelijk zetmeelaardappelen, suikerbieten en granen geteeld!

Asperge Kwekerij Bruins teelt 2.5ha asperges onder zwart-wit folie en de rest traditioneel zonder folie. De asperges worden verkocht in de winkel op de boerderij aan particulieren, maar onze asperges worden ook gebruikt in diverse restaurants en hotels. Sinds enkele jaren kunnen wij uw asperges ook schillen en verpakken! Hierdoor kunnen wij een extra vers garantie geven. De asperges worden vroeg in de ochtend gestoken door (afhankelijk van het weer) circa 10 ervaren medewerkers, terwijl dezelfde ochtend een ander team bezig is met het sorteren van de oogst van de vorige dag. Asperges moeten namelijk minimaal 10 uur in het water zodat het vuil goed loslaat.

Met vriendelijke groet,

Bert & Ronnie Bruins